Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Holzindustrie Schweighofer obtine avizul de mediu pentru viitoarea fabrica din Covasna

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Covasna a emis, ieri, aviz favorabil pentru fabrica de prelucrare si rindeluire a lemnului pe care concernul austriac Holzindustrie Schweighofer vrea sa o construiasca in localitatea Reci din judetul Covasna.

Directorul APM Covasna, Gheorghe Neagu a declarat, citat de Agerpres, ca “la Reci se doreste construirea unei fabrici de prelucrare si rindeluire a lemnului, deci nu de exploatare, iar aceasta nu va afecta peisajul, sursele de apa si nici biodiversitatea. Consiliul Judetean Covasna va avea ultimul cuvant de spus in ce priveste aprobarea PUZ si emiterea autorizatiei de constructie.”

Holzindustrie Schweighofer a anuntat in luna martie a.c ca intentioneaza sa construiasca o fabrica de cherestea in localitatea Reci, in care va investi 150 de milioane de euro, urmand sa creeze circa 650 de noi locuri de munca.

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

catalin dragostin a spus: Noiembrie 23rd, 2013 at 7:25 am

Din declaratia Dlui Neagu se intelege ca in aceasta fabrica “nu se va exploata lemnul” ci doar “se va prelucra”….probabil materie prima adusa din import, …!?…intelegind “import” in jud. Covasna sau “import” in Romania ?!…
Agentia Mediului din Covasna nu este interesata de “originea materiei prime” care este folosita intr-o fabrica, indifferent de natura ei ?

catalin dragostin a spus: Noiembrie 23rd, 2013 at 7:33 am

PRECIZARE: intrebarea precedenta este perfect legitima si “legala” intrucit, in calitate de producator de energie electrica si termica din biomasa, conform Legii 220, trebuie sa obtin “CERTIFICAT DE ORIGINE a biomasei, eliberata de …..whoops !…chiar de Min. Mediului/Paduri…daca originea este din import, nu se emite certificatul verde, daca este locala, atunci da !…deci ?!…trebuie cunoscuta originea materiei prime !

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

Maravela|Asociatii, partenerul roman al primei GC Powerlist din CEE a The Legal 500

Maravela|Asociatii este partenerul roman al GC Powerlist pentru Europa Centrala si de Est, compilatie a The Legal 500 ce cuprinde cei mai influenti si inovatori General Counsels din regiune. In urma nominalizarii si evaluarii din partea cercetatorilor The Legal 500, cei mai importanti General Counsel...

( 0 http://pro-legal.ro/maravelaasociatii-partenerul-roman-al-primei-gc-powerlist-din-cee-a-the-legal-500/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau