Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Holzindustrie Schweighofer obtine avizul de mediu pentru viitoarea fabrica din Covasna

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Covasna a emis, ieri, aviz favorabil pentru fabrica de prelucrare si rindeluire a lemnului pe care concernul austriac Holzindustrie Schweighofer vrea sa o construiasca in localitatea Reci din judetul Covasna.

Directorul APM Covasna, Gheorghe Neagu a declarat, citat de Agerpres, ca “la Reci se doreste construirea unei fabrici de prelucrare si rindeluire a lemnului, deci nu de exploatare, iar aceasta nu va afecta peisajul, sursele de apa si nici biodiversitatea. Consiliul Judetean Covasna va avea ultimul cuvant de spus in ce priveste aprobarea PUZ si emiterea autorizatiei de constructie.”

Holzindustrie Schweighofer a anuntat in luna martie a.c ca intentioneaza sa construiasca o fabrica de cherestea in localitatea Reci, in care va investi 150 de milioane de euro, urmand sa creeze circa 650 de noi locuri de munca.

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

catalin dragostin a spus: Noiembrie 23rd, 2013 at 7:25 am

Din declaratia Dlui Neagu se intelege ca in aceasta fabrica “nu se va exploata lemnul” ci doar “se va prelucra”….probabil materie prima adusa din import, …!?…intelegind “import” in jud. Covasna sau “import” in Romania ?!…
Agentia Mediului din Covasna nu este interesata de “originea materiei prime” care este folosita intr-o fabrica, indifferent de natura ei ?

catalin dragostin a spus: Noiembrie 23rd, 2013 at 7:33 am

PRECIZARE: intrebarea precedenta este perfect legitima si “legala” intrucit, in calitate de producator de energie electrica si termica din biomasa, conform Legii 220, trebuie sa obtin “CERTIFICAT DE ORIGINE a biomasei, eliberata de …..whoops !…chiar de Min. Mediului/Paduri…daca originea este din import, nu se emite certificatul verde, daca este locala, atunci da !…deci ?!…trebuie cunoscuta originea materiei prime !

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

New regulations on antitrust damages actions in Romania

The long-awaited Antitrust Damages Directive, which all Member States should have implemented in their legal systems by 27 December 2016, has finally been transposed into Romanian legislation by the Emergency Government Ordinance No. 39/2017 ("EGO"), in force as of 8 June 2017. Damage claims for competition...

( 0 http://pro-legal.ro/new-regulations-on-antitrust-damages-actions-in-romania/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau