Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Functionarii din Ministerul Justitiei au pierdut privilegiul de a deveni notar public, fara examen

Functionarii din Ministerul Justitiei au pierdut privilegiul de a deveni notar public, fara examen

Parlamentul Romaniei a eliminat din Legea notarilor publici prevederea in baza careia anumiti functionari din Ministerul Justitiei puteau dobandi, la cerere, fara examen, calitatea de notar public, in orice localitate dorita.

Astfel, prin Legea Nr.54/2013 privind prorogarea unor termene si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr. 145 din 19 martie 2013, a fost abrogat art. 32 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995.

Articolul aborgat prevedea ca personalul de specialitate juridica asimilat magistratilor cu vechime de cel putin 15 ani numai in cadrul directiei de specialitate notariala din Ministerul Justitiei dobandea, la cerere, fara examen, calitatea de notar public in localitatea mentionata in cererea de numire.

In urma abrogarii articolului mentionat mai sus, singurii care vor mai beneficia de privilegiul dobandirii calitatii de notar public, fara examen, vor fi judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Conform legii, acestia pot dobandi calitatea de notar public, fara examen, in baza unei cereri de numire adresata ministrului justitiei, in termen de cel mult un an de la data expirarii mandatului sau eliberarii din functie, din motive neimputabile.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau