Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Functionarii din Ministerul Justitiei au pierdut privilegiul de a deveni notar public, fara examen

Functionarii din Ministerul Justitiei au pierdut privilegiul de a deveni notar public, fara examen

Parlamentul Romaniei a eliminat din Legea notarilor publici prevederea in baza careia anumiti functionari din Ministerul Justitiei puteau dobandi, la cerere, fara examen, calitatea de notar public, in orice localitate dorita.

Astfel, prin Legea Nr.54/2013 privind prorogarea unor termene si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr. 145 din 19 martie 2013, a fost abrogat art. 32 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995.

Articolul aborgat prevedea ca personalul de specialitate juridica asimilat magistratilor cu vechime de cel putin 15 ani numai in cadrul directiei de specialitate notariala din Ministerul Justitiei dobandea, la cerere, fara examen, calitatea de notar public in localitatea mentionata in cererea de numire.

In urma abrogarii articolului mentionat mai sus, singurii care vor mai beneficia de privilegiul dobandirii calitatii de notar public, fara examen, vor fi judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Conform legii, acestia pot dobandi calitatea de notar public, fara examen, in baza unei cereri de numire adresata ministrului justitiei, in termen de cel mult un an de la data expirarii mandatului sau eliberarii din functie, din motive neimputabile.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

Maravela|Asociatii, partenerul roman al primei GC Powerlist din CEE a The Legal 500

Maravela|Asociatii este partenerul roman al GC Powerlist pentru Europa Centrala si de Est, compilatie a The Legal 500 ce cuprinde cei mai influenti si inovatori General Counsels din regiune. In urma nominalizarii si evaluarii din partea cercetatorilor The Legal 500, cei mai importanti General Counsel...

( 0 http://pro-legal.ro/maravelaasociatii-partenerul-roman-al-primei-gc-powerlist-din-cee-a-the-legal-500/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau