Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Evaluarea cererilor de finantare nerambursabila din fonduri europene va fi preluata partial de catre banci

Evaluarea cererilor de finantare nerambursabila din fonduri europene va fi preluata partial de catre banci

La propunerea Ministerului Fondurilor Europene (MFE), unele activitati derulate in prezent de catre institutiile publice implicate in gestionarea fondurilor europene vor fi externalizate catre banci, pentru a se incerca accelerarea procesului de evaluare a cererilor de finantari nerambursabile, informeaza Hotnews.

Asociatia Romana a Bancilor a infiintat din luna aprilie 2013, Comisia pentru fonduri europene, formata din bancheri, acestia cooperand cu specialistii din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

MFE si ARB au avut o intalnire marti seara in care au analizat modul in care absorbtia banilor europeni poate fi imbunatatita. Reprezentantii ministerului si ai bancilor au dezbatut mai multe propuneri menite sa accelereze procesul de absorbtie prin implicarea bancilor in gestionarea fondurilor europene.

Vrem sa implicam sistemul bancar in atragerea fondurilor europene alocate Romaniei in perioada de programare 2014-2020, atat in efectuarea platilor catre beneficiari, cat si in procesul de selectie si evaluare a proiectelor depuse pentru contractarea de finantari europene. Dorim ca platile catre antreprenori sa fie facute direct prin banci pentru a avea un flux financiar optim, care sa asigure incasarea banilor de catre beneficiari in cel mai scurt timp posibil. In acelasi timp, intentionam sa cooptam bancile in procesul de selectie si evaluare a proiectelor, dar si in implementarea acestora prin delegarea unora dintre atributiile pe care le au in prezent institutiile. In acest mod, vom eficientiza acest proces prin eliminarea verificarilor care momentan se dubleaza in cazul proiectelor care au cofinantare bancara, iar proiectele eligibile vor fi finantate mult mai repede”, a declarat Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene.

Cele doua organizatii urmeaza sa definitiveze in zilele urmatoare un calendar de lucru cu principalele actiuni.

Sursa: Hotnews.ro

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau