Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Duel in energie: Electrica solicita despagubiri de miliarde de euro de la Enel, E.ON si CEZ

Duel in energie: Electrica solicita despagubiri de miliarde de euro de la Enel, E.ON si CEZ

Electrica S.A. da in judecata furnizorii de energie Enel, E.ON si CEZ si solicita despagubiri de doua miliarde de euro pentru neindeplinirea unor clauze din contractele de privatizare, informeaza Ziarul Financiar.

CEZ (Cehia), E.ON (Germania) si Enel (Italia) au cumparat cinci filiale Electrica de distributie si furnizare a energiei electrice. Electrica S.A. considera ca grupurile respective nu si-au indeplinit o serie de obligatii din contractele de privatizare si a deschis procese la Curtea de Arbitraj de la Paris.

Companiile vizate sustin, insa, ca suma pe care ar trebui sa o plateasca este mai mica, pana la 700 de milioane de euro. „Pretentiile Electrica sunt in jur de 1,5-2 miliarde de euro. In schimb, cei vizati vin in aparare cu alt mecanism de calcul al penalitatilor, din care rezulta ca au de platit intre 500 si 700 milioane de euro“, a declarat, joia trecuta, Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din Departamentul pentru energie.

Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO CAPITAL Restructuring desemnata administrator judiciar al PRESCON BV

Societatea de practicieni in insolventa PRO CAPITAL Restructuring a fost desemnata in calitate de administrator judiciar al societatii brasovene PRESCON BV S.A., o importanta societate din domeniul constructiilor. PRESCON BV S.A. este una dintre primele companii din grupul PRESCON, cea in jurul careia...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-capital-restructuring-desemnata-administrator-judiciar-al-prescon-bv/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau