Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Duel in energie: Electrica solicita despagubiri de miliarde de euro de la Enel, E.ON si CEZ

Duel in energie: Electrica solicita despagubiri de miliarde de euro de la Enel, E.ON si CEZ

Electrica S.A. da in judecata furnizorii de energie Enel, E.ON si CEZ si solicita despagubiri de doua miliarde de euro pentru neindeplinirea unor clauze din contractele de privatizare, informeaza Ziarul Financiar.

CEZ (Cehia), E.ON (Germania) si Enel (Italia) au cumparat cinci filiale Electrica de distributie si furnizare a energiei electrice. Electrica S.A. considera ca grupurile respective nu si-au indeplinit o serie de obligatii din contractele de privatizare si a deschis procese la Curtea de Arbitraj de la Paris.

Companiile vizate sustin, insa, ca suma pe care ar trebui sa o plateasca este mai mica, pana la 700 de milioane de euro. „Pretentiile Electrica sunt in jur de 1,5-2 miliarde de euro. In schimb, cei vizati vin in aparare cu alt mecanism de calcul al penalitatilor, din care rezulta ca au de platit intre 500 si 700 milioane de euro“, a declarat, joia trecuta, Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din Departamentul pentru energie.

Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

Maravela|Asociatii, partenerul roman al primei GC Powerlist din CEE a The Legal 500

Maravela|Asociatii este partenerul roman al GC Powerlist pentru Europa Centrala si de Est, compilatie a The Legal 500 ce cuprinde cei mai influenti si inovatori General Counsels din regiune. In urma nominalizarii si evaluarii din partea cercetatorilor The Legal 500, cei mai importanti General Counsel...

( 0 http://pro-legal.ro/maravelaasociatii-partenerul-roman-al-primei-gc-powerlist-din-cee-a-the-legal-500/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau