Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Duel in energie: Electrica solicita despagubiri de miliarde de euro de la Enel, E.ON si CEZ

Duel in energie: Electrica solicita despagubiri de miliarde de euro de la Enel, E.ON si CEZ

Electrica S.A. da in judecata furnizorii de energie Enel, E.ON si CEZ si solicita despagubiri de doua miliarde de euro pentru neindeplinirea unor clauze din contractele de privatizare, informeaza Ziarul Financiar.

CEZ (Cehia), E.ON (Germania) si Enel (Italia) au cumparat cinci filiale Electrica de distributie si furnizare a energiei electrice. Electrica S.A. considera ca grupurile respective nu si-au indeplinit o serie de obligatii din contractele de privatizare si a deschis procese la Curtea de Arbitraj de la Paris.

Companiile vizate sustin, insa, ca suma pe care ar trebui sa o plateasca este mai mica, pana la 700 de milioane de euro. „Pretentiile Electrica sunt in jur de 1,5-2 miliarde de euro. In schimb, cei vizati vin in aparare cu alt mecanism de calcul al penalitatilor, din care rezulta ca au de platit intre 500 si 700 milioane de euro“, a declarat, joia trecuta, Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din Departamentul pentru energie.

Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

New regulations on antitrust damages actions in Romania

The long-awaited Antitrust Damages Directive, which all Member States should have implemented in their legal systems by 27 December 2016, has finally been transposed into Romanian legislation by the Emergency Government Ordinance No. 39/2017 ("EGO"), in force as of 8 June 2017. Damage claims for competition...

( 0 http://pro-legal.ro/new-regulations-on-antitrust-damages-actions-in-romania/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau