Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Duel in energie: Electrica solicita despagubiri de miliarde de euro de la Enel, E.ON si CEZ

Duel in energie: Electrica solicita despagubiri de miliarde de euro de la Enel, E.ON si CEZ

Electrica S.A. da in judecata furnizorii de energie Enel, E.ON si CEZ si solicita despagubiri de doua miliarde de euro pentru neindeplinirea unor clauze din contractele de privatizare, informeaza Ziarul Financiar.

CEZ (Cehia), E.ON (Germania) si Enel (Italia) au cumparat cinci filiale Electrica de distributie si furnizare a energiei electrice. Electrica S.A. considera ca grupurile respective nu si-au indeplinit o serie de obligatii din contractele de privatizare si a deschis procese la Curtea de Arbitraj de la Paris.

Companiile vizate sustin, insa, ca suma pe care ar trebui sa o plateasca este mai mica, pana la 700 de milioane de euro. „Pretentiile Electrica sunt in jur de 1,5-2 miliarde de euro. In schimb, cei vizati vin in aparare cu alt mecanism de calcul al penalitatilor, din care rezulta ca au de platit intre 500 si 700 milioane de euro“, a declarat, joia trecuta, Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din Departamentul pentru energie.

Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau