Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Deloitte: Cat de costisitoare este conformarea de mediu?

Deloitte a organizat saptamana trecuta seminarul “Cat de costisitoare este conformarea de mediu?” avand ca tema respectarea legislatiei de mediu. Acesta este primul dintr-o serie de evenimente menite a dezbate costurile reale ale conformarii de mediu si oportunitatile aferente, servind totodata drept platforma pentru discutii si interactiune intre participantii care se confrunta cu aceleasi provocari. Seria de evenimente urmareste identificarea de solutii in vederea consolidarii masurilor de siguranta si prevenirii distrugerii mediului inconjurator, analiza provocarilor legate de indeplinirea cerintelor de mediu si de asemenea, identificarea unor solutii eficiente din punct de vedere al costurilor si operational. Primul seminar a analizat studii de caz si relatia cu autoritatile pentru protectie a mediului.

Practica noastra deruleaza o serie de initiative cu privire la problematicile juridice legate de protectia mediului, urmarind sa raspunda nevoilor in crestere ale clientilor nostri in acest domeniu“, a precizat Alexandru Reff, Avocat, Reff si Asociatii.

In cadrul evenimentului au fost prezentate, de asemenea, noile reglementari cu privire la taxele de mediu, ce vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2014, cele mai dezbatute fiind taxele cu privire la ambalaje si uleiuri industriale, data fiind importanta si aplicabilitatea lor pe scara extinsa. “Noile contributii la fondul de mediu au ca scop stimularea prevenirii si reciclarii deseurilor” a afirmat Daniela Neagoe, Consultant Senior din departamentul de Taxe Vamale si Comert International din cadrul Deloitte Taxe.

Primul seminar a reunit nume mari din sectorul energetic, de productie si diverse domenii de activitate influentate de politicile de mediu. “Asemenea altor domenii, conformarea cu cerintele de dreptul mediului presupune o preocupare constanta, care necesita date corecte si evaluari periodice pentru a identifica si corecta eventualele deficiente. Dar pe termen lung, o asemenea abordare este benefica companiilor, intrucat costurile masurilor de control si prevenire sunt intotdeauna mai mici decat acelea asociate activitatilor de remediere” a precizat Adina Gutiu, avocat in cadrul Reff si Asociatii si coordonator al practicii de dreptul mediului.

Reff & Asociatii si Deloitte Romania ofera solutii integrate, pentru provocarile cu care se confrunta companiile in procesul de adaptare la un mediu de reglementare in schimbare, la presiunea politica, economica si de piata si la dezvoltarea tehnologica, pe masura ce adoptarea unei conduite “verzi” devine o prioritate globala.

 

Despre Reff si Asociatii

SCA Reff & Asociatii, numara in prezent peste 40 avocati si este recunoscuta la nivel local si international pentru calitatea serviciilor pe care le ofera clientilor si abilitatea de a oferi solutii pentru probleme complexe de drept. Anual, firma ofera asistenta in tranzactii ce insumeaza peste 1 miliard EUR si este recunoscuta de anuare internationale ca Legal 500, Chambers and Partners si IFLR1000. Editia 2013 a Legal 500, Europe, Middle East & Africa claseaza Reff & Asociatii printre cele mai importante case de avocatura si recomanda serviciile oferite de avocatii acesteia pentru asistenta in domeniile: financiar-bancar, drept corporatist si M&A, piete de capital si imobiliar. Conform celor citate in anuarul Legal 500 EMEA, clientii percep echipa de avocati ca fiind extrem de talentata si cu multa experienta, profesionista si avand o pregatire corespunzatoare, capabila sa coordoneze situatii complexe si avand abilitati foarte bune de management. Reff & Asociatii este firma membra Deloitte Legal, o retea de societati de avocati ce colaboreaza cu Deloitte pe plan global, fiind integrata practicii multidisciplinare de servicii profesionale oferite de Deloitte.

Despre Deloitte Romania

In Romania, serviciile sunt furnizate de catre Deloitte Audit S.R.L., Deloitte Tax S.R.L., Deloitte Consultanta S.R.L., Deloitte Evaluare S.R.L. Deloitte Fiscal Representative S.R.L., si Reff & Asociatii (numite impreuna Deloitte Romania), care sunt afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited. Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din Romania care furnizeaza servicii in cinci domenii: audit, servicii fiscale, consultanta, servicii de evaluare a riscului si consultanta financiara, avand o echipa de peste 450 de profesionisti romani si expatriati.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau