Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Contractele bilaterale de energie electrica vor putea fi tranzactionate, in timp real, pe piata centralizata OPCOM

In Monitorul Oficial nr. 467/29.07.2013 a fost publicat Ordinul nr. 49/2013 al presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) prin care s-a aprobat Regulamentul din 12 iulie 2013 privind cadrul organizat de tranzactionare pe piata centralizata cu negociere dubla continua a contractelor bilaterale de energie electrica.

In baza Regulamentului aprobat prin Ordinul nr. 49/2013, bursa de energie OPCOM va introduce o noua platforma de tranzactionare a electricitatii, in timp real, OTC (over the counter). In cadrul acestei noi platforme, tranzactionarea se va realiza in timp real, prin confirmare de catre broker sau corelare automata de catre platforma a unor produse standard: banda, varf sau gol, cu durata de o zi, saptamana, trimestru sau an.

Conform reprezentantilor Asociatiei Furnizorilor de Energie Electrica din Romania, printre avantajele acestei noi platforme de tranzactionare (OTC), ar putea fi si acela ca un cumparator va putea dispune de energia pe care a achizitionat-o imediat; astfel, contractele pe platforma OTC se vor incheia in urma negocierii directe dintre vanzator si cumparator, iar in general preturile si cantitatile tranzactionate nu sunt facute publice.

Versiunea oficiala a Ordinului nr. 49/2013 si Regulamentul aprobat prin acest ordin pot fi consultate timp de 10 zile de la publicare, in mod gratuit, folosind serviciul e-monitor administrat de catre Monitorul Oficial. Acceseaza aici caseta Monitorului Oficial din Centrul de Informare Pro-Legal pentru a vizualiza gratuit Ordinul nr. 49/2013, Regulamentul precum si alte acte normative importante prin intermediul serviciului e-monitor.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

WOLF THEISS isi mareste echipa cu 4 noi avocati

Biroul local al firmei de avocatura regionale Wolf Theiss i-a recrutat pe Andreea Stan, George Ghitu si Daniela Dosan in echipa de Corporate M&A, coordonata de partenerul Ileana Glodeanu si pe Cristina Ion in echipa de Real Estate/Projects, coordonata de partenerul Ciprian Glodeanu. Avocatii nou...

( 0 http://pro-legal.ro/wolf-theiss-isi-mareste-echipa-cu-4-noi-avocati/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau