Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Consiliul Concurentei investigheaza CNA cu privire la implementarea principiului must-carry

Consiliul Concurentei a informat recent, printr-o adresa, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) ca, prin Ordinul presedintelui Consiliului Concurentei numarul 921/29.08.2012, a fost declansata o investigatie “care are ca obiect posibila incalcare a articolului 9 din Legea concurentei de catre Consiliul National al Audiovizualului, prin emiterea de catre aceasta institutie a Deciziei 72/2012 ale carei prevederi limiteaza autonomia comerciala a intreprinderilor si stabileste conditii discriminatorii pentru activitatea acestora”, informeaza Mediafax.

Prin respectiva adresa, li se solicita membrilor CNA prezenta, in data de 12 decembrie, ora 10.30, la sediul Consiliului Concurentei, in vederea audierii acestora de catre Consiliul Concurentei.

Audierea va avea ca obiect dezbaterea pe marginea Raportului asupra investigatiei privind posibila incalcare a articolului 9 din Legea concurentei de catre CNA, prin emiterea de aceasta institutie a Deciziei 72/2012, ale carei prevederi limiteaza autonomia comerciala a intreprinderilor si stabileste conditii discriminatorii pentru activitatea acestora.

Potrivit lui Petre Dinca, consilier in Compartimentul Reglementari din CNA, “raportul Consiliului Concurentei este rezultatul investigatiei declansate ca urmare a doua plangeri adresate acestei autoritati de catre societatea RCS&RDS (care detine platforma de satelit Digi TV) si de UPC Romania (care detine platforma de satelit Focus Sat).

“Motivele invocate vizeaza in fapt excluderea de la regimul «must-carry» a retelelor de transmitere prin satelit (DTH) (…) Se are in vedere interpretarea data dispozitiilor articolului 82 din Legea audiovizualului prin articolul 12 din Decizia CNA numarul 72 din 2012, care se refera la avizul de retransmisie. Articolul 82 excepteaza de la regimul «must-carry» retele care utilizeaza exclusiv spectrul radio. Aceasta exceptie a fost introdusa la sfarsitul anului 2008, printr-o Ordonanta de Urgenta care viza transpunerea noii Directive a serviciilor media auduovizuale”, a spus Petre Dinca, precizand ca ordonanta respectiva a fost aprobata ulterior printr-o lege.

In articolul 12 din Decizia CNA numarul 72 din 2012 se spune explicit faptul ca “lista «must-carry» este aplicabila distribuitorilor de servicii de programe, cu exceptia celor care utilizeaza pentru retransmisie retele publice cu acces prin satelit de tip Direct-to-Home (DTH)”.

Petre Dinca a mai spus ca CC a solicitat CNA sa elimine articolul 12 din Decizia 72/ 2012. De asemenea, potrivit raportului realizat, Consiliul Concurentei considera ca articolul 82 ar trebui reconsiderat si, in acest scop, se va adresa Guvernului si Parlamentului pentru a se initia o modificare a Legii audiovizualului, a mai spus Petre Dinca.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

Maravela|Asociatii, partenerul roman al primei GC Powerlist din CEE a The Legal 500

Maravela|Asociatii este partenerul roman al GC Powerlist pentru Europa Centrala si de Est, compilatie a The Legal 500 ce cuprinde cei mai influenti si inovatori General Counsels din regiune. In urma nominalizarii si evaluarii din partea cercetatorilor The Legal 500, cei mai importanti General Counsel...

( 0 http://pro-legal.ro/maravelaasociatii-partenerul-roman-al-primei-gc-powerlist-din-cee-a-the-legal-500/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau