Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Combinatul Mechel Targoviste, intrat recent in insolventa, concediaza un sfert din salariati

Combinatul Mechel Targoviste (COS), aflat in procedura insolventei, concediaza 512 din cei aproximativ 2.000 de angajati, acestia urmand sa beneficieze de un preaviz de 20 zile lucratoare, precum si de plati compensatorii in cuantum de trei salarii brute, informeaza Mediafax.

Avand in vedere situatia economica a societatii si intentia ferma privind reorganizarea activitatii a fost necesara redimensionarea personalului in concordanta cu volumul prognozat al productiei, in vederea asigurarii reusitei in implementarea unui plan de reorganizare. Din acest motiv, incepand din data de 11 martie 2013 conducerea societatii impreuna cu reprezentantii administratorului judiciar au procedat la comunicarea de preavize catre 512 salariati ale caror posturi au fost desfiintate ca urmare a aprobarii unei noi organigrame. Salariatii care au primit preavize urmeaza a fi concediati (…) si vor beneficia de un preaviz de 20 zile lucratoare, precum si de plati compensatorii in cuantum de trei salarii brute“, se arata in Raportul curent al companiei din data de 15.03.2013, remis Bursei (descarca aici Raportul).

Cei mai multi dintre angajatii care au fost notificati ca vor fi concediati se pare ca au cel putin 20 de ani vechime in combinat si, din cauza varstei inaintate, probabil le va fi foarte greu sa-si mai gaseasca un alt serviciu.

Cele trei salarii brute care vor fi achitate de catre societate, cu titlu de plati compensatorii, au fost stabilite prin contractul colectiv de munca incheiat la nivelul societatii si, prin urmare, acordarea acestora era obligatorie.

Cu toate acestea, deoarece societatea se afla in procedura insolventei, aceasta nu va fi tinuta sa respecte procedura de concediere colectiva prevazuta de Codul Muncii, ci concedierea celor 512 salariati se va finaliza rapid, dupa expirarea termenului de preaviz de 20 de zile lucratoare.

Societatea MECHEL TARGOVISTE S.A., care detine combinatul de oteluri speciale din Targoviste, si-a solicitat propria insolventa printr-o cerere inregistrata la Tribunalul Dambovita in data de 19.02.2013, care face obiectul dosarului de insolventa nr. 1906/120/2013.

La termenul de judecata din data de 22.02.2013 judecatorul sindic Gheorghe Ciocoiu a admis cererea de deschidere a procedurii insolventei formulata de catre societate si a numit ca si administrator judiciar provizoriu pe RVA Insolvency Specialists SPRL, societatea de insolventa condusa de Arin Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR).

Reprezentarea din punct de vedere juridic, in cadrul procesului de deschidere a insolventei, a fost asigurata de avocatii de la casa de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP).

Termenul limita pentru inregistrarea cererilor de inscriere a creantelor la masa credala a fost fixat pentru data de 08.04.2013 iar termenul limita pentru intocmirea si comunicarea tabelului preliminar de creante pentru data de 29.04.2013.

Prima sedinta a adunarii generale a creditorilor MECHEL TARGOVISTE S.A. va avea loc in data de 06.05.2013, la sediul administratorului judiciar.

Combinate vandute pe 70 de dolari  

La sfarsitul lunii februarie a fost facuta publica informatia ca Mechel si-a vandut toate activele detinute in Romania, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei romanesti Nikarom SRL. Astfel, Nikarom a achizitionat combinatele Mechel Campia Turzii, Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste a avut in 1990 peste 10.000 de salariati, iar in anul 2000 mai erau 5.700 de angajati, in prezent fiind aproximativ 2.000 de angajati.

Din luna decembrie a anului trecut angajatii Mechel Targoviste sunt in somaj tehnic, primind 75% din salariul de baza.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau