Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Cei mai buni avocati din lume, conform Chambers and Partners (editia 2013)

Chambers and Partners este una dintre cele mai prestigioase publicatii de specialitate din lume care furnizeaza referinte cu privire la activitatea avocatilor de business din toata lumea.

Anual, Chambers efectueaza ample cercetari in domeniul juridic, identificand cei mai buni avocati si cele mai bune firme de avocatura, pe baza a mii de interviuri efectuate cu avocatii si clientii acestora. Rezultatele cercetarilor sunt evidentiate in clasamentele Chambers and Partners.

Pentru a evidentia performantele firmelor de avocatura la nivel mondial, Chambers a publicat clasamentul Chambers Global Awards.

In cadrul Chambers Global Awards sunt evidentiate (i) cea mai buna firma de avocati, la nivel global, (ii) cele mai bune firme de avocati, la nivel global, pe domenii de activitate si (iii) cele mai bune firme de avocati la nivel regional/continental.

Asadar, iata care sunt castigatorii Chambers Global Awards, editia 2013:

I.          Cea mai buna firma de avocati la nivel global

Premiul “International Law Firm Of The Year” a fost castigat de catre CLIFFORD CHANCE LLP

Decizia editorilor si cercetatorilor Chambers Global a fost unanima, acestia apreciand ca expansiunea internationala continua a Clifford Chance si implicarea in tranzactii deosebit de complexe justifica pe deplin decernarea acestui premiu catre Clifford Chance LLP.

Europa este principala zona unde Clifford Chance isi desfasoara activitatea si aici ramane un lider de piata in domeniul finantarilor internationale, M & A si in domeniul proiectelor.

Totodata, focusarea pe regiunea Asia-Pacific, inclusiv prin deschiderea unui birou in Seul, a meritat pe deplin eforturile. Astfel, Clifford Chance a consiliat pe Citi in una dintre cele mai importante tranzactii din aceasta regiune, si anume achizitia grupului Hang Ten, realizata de Li & Fung, in valoare de 2.65 miliarde HKD.

Deschiderea unui nou birou in Casablanca a subliniat angajamentul pentru Africa. Pentru aceasta regiune Clifford Chance a creat o retea de experti straini in toate birourile sale, care lucreaza impreuna la proiecte importante, cum ar fi consilierea Export-Import Bank of China cu privire la intentia acesteia de a acorda o finantare de 2 miliarde USD catre Republica Niger.

II.    Cele mai bune firme de avocati, la nivel global, pe domenii de activitate

Premiul “Law Firm of the Year”, in domeniul Banking & Finance, a fost castigat de catre ALLEN & OVERY LLP

Echipele de avocati ale Allen & Overy din Asia, Europa, America Latina si Orientul Mijlociu continua sa se evidentieze prin calitatea serviciilor si atragerea de clienti de prestigiu in domeniu, cum ar fi Deutsche Bank si Barclays Capital. Grupul este recunoscut pentru capacitatile sale in domeniul finantarii islamice, si continua sa exceleze in Project Finance. Unul dintre cele mai importante proiecte la care a participat Allen & Overy a fost consilierea UniCredit ca aranjor cu privire la extinderea unei facilitati de tip revolving a Merlin Entertainment, in valoare de 1.3 miliarde GBP.

Premiul “Law Firm of the Year”, in domeniul Competition/Antitrust, a fost castigat de catre CLEARY GOTTLIEB STEEN & HAMILTON LLP

Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP a continuat sa straluceasca in acest domeniu, la nivel mondial, echipele sale de avocati fiind lidere de piata in Washington, Bruxelles, Koln și Roma. Unul dintre cele mai importante proiecte in care a fost implicata firma a constat in consilierea Google in mai multe aspecte din domeniul Competition/Antitrust, inclusiv cu privire la obtinerea aprobarilor din partea autoritatilor din SUA si UE cu privire la concentrarile economice, in valoare de 12.5 miliarde USD, generate de achizitionarea Motorola Mobility. Alte mandate importante includ asistarea cu succes a IBM, intr-o serie de plangeri antitrust in fata Comisiei Europene.

Premiul “Law Firm of the Year”, in domeniul Corporate/M&A, a fost castigat de catre FRESHFIELDS BRUCKHAUS DERINGER LLP

Amploarea globala remarcabila a acestei practici continua sa fie un atu major pentru Freshfields Bruckhaus Deringer, firma oferind servicii de inalta calitate in proiecte M & A prin birourile sale din Europa, Asia-Pacific si Orientul Mijlociu. Unul dintre cele mai importante proiecte in care a fost implicata firma a constat in consilierea Xstrata in propunerea de fuziune cu Glencore, in valoare de 90 miliarde USD. Alti clienti importanti ai firmei sunt BP, BAE Systems si CVC.

Premiul “Law Firm of the Year”, in domeniul Dispute Resolution, a fost castigat de catre SKADDEN, ARPS, SLATE, MEAGHER & FLOM and AFFILIATES

Aceasta firma de top din SUA se bucura de o reputatie deosebita la nivel national, iar aceasta reputatie in practica americana este sustinuta remarcabil de catre o echipa puternica din Marea Britanie. Firma este bine cunoscuta pentru implicarea sa in litigii de mare valoare, actionand pentru un portofoliu de clienti de invidiat. Firma a reprezentat Canadian Imperial Bank of Commerce intr-un litigiu guvernat de legislatia din New York, care a fost declansat de catre Commonwealth-ul din Insulele Mariane de Nord, cu privire la administrarea de conturi offshore. Alti clienti importanti ai firmei sunt BNP Paribas si Traffic Sports International.

Premiul “Law Firm of the Year”, in domeniul Intellectual Property, a fost castigat de catre BAKER & MCKENZIE

Aceasta firma de renume mondial are o prezenta fenomenala in domeniul IP, avand specialisti remarcabili atat in America de Nord si America Latina cat si in Europa si in regiunea Asia-Pacific. Capacitatile sale deosebite in domeniu au atras o lista de clienti importanti din domeniul corpurilor de iluminat, care cauta sfatul echipei Baker & Mckenzie in domeniul brevetelor, licentelor, achizitiilor de brand si anti-contrafacere. Printre reperele anului trecut se numara reprezentarea cu succes a LVMH, in legatura cu un caz de import paralel, care a dus la plata de aproximativ 5 milioane USD in despagubiri.

Premiul “Law Firm of the Year”, in domeniul Offshore, a fost castigat de catre MAPLES & CALDER

Acest gigant off-shore si-a extins operatiunile sale din Asia, prin lansarea unui birou in Singapore – al doilea in regiune, dupa Hong Kong. Firma exceleaza in dreptul Cayman si BVI​​ si si-a consolidat in special echipa de fonduri de investitii din Caraibe, prin angajari semnificative. Firma are, de asemenea, o practica irlandeza de succes, in timp ce echipele din Londra si Dubai ofera, de asemenea, o contributie semnificativa.

Premiul “Law Firm of the Year”, in domeniul Projects/Energy, a fost castigat de catre WHITE & CASE LLP

White & Case a fost apreciata in mod deosebit pentru capacitatea de a trimite echipe de inalta calitate, full-service, in proiecte importante in cadrul retelei sale globale. Firma a fost implicata in foarte multe proiecte importante in anul 2012, inclusiv in consilierea consortiului de creditare privind finantarea in valoare de 7.8 miliarde EUR acordata de Tours catre Bordeaux High-Speed railway.

III.   Cele mai bune firme de avocati, la nivel regional/continental

 Premiul “Law Firm of the Year” in Africa a fost castigat de catre Linklaters

Premiul “Law Firm of the Year” in Asia-Pacific a fost castigat de catre Allen & Overy LLP

Premiul “Law Firm of the Year” in Canada a fost castigat de catre Blake, Cassels & Graydon LLP

Premiul “Law Firm of the Year” in Europa a fost castigat de catre Clifford Chance LLP

Premiul “Law Firm of the Year” in America Latina a fost castigat de catre Pinheiro Neto Advogados

Premiul “Law Firm of the Year” in Orientul Mijlociu a fost castigat de catre Clifford Chance LLP

Premiul “Law Firm of the Year” in SUA a fost castigat de catre Morrison & Foerster LLP

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau