Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Burse lunare de peste 1.200 EUR pentru practica in cadrul institutiilor UE

Burse lunare de peste 1.200 EUR pentru practica in cadrul institutiilor UE

Pentru a contribui la formarea profesionala a cetatenilor UE, mai multe institutii din cadrul Uniunii Europene le ofera acestora posibilitati de a efectua stagii de practica remunerata.

Astfel, tinerii romani care aplica pentru un stagiu de practica remunerat in cadrul Parlamentului European, Comisiei Europene si Ombudsmanului European vor primi o bursa lunara de peste 1.200 de euro.

Stagii de practica in cadrul Parlamentului European

In cadrul Parlamentului European, stagiile remunerate Robert Schuman se adreseaza absolventilor de studii universitare, iar scopul lor este de a le permite stagiarilor sa isi completeze cunostintele si sa se familiarizeze cu activitatea Uniunii Europene.

Durata stagiilor este de cinci luni, in fiecare an existand doua perioade de inscriere, pentru anul viitor.

Prima perioada de stagii incepe la 1 martie 2014, iar inscrierile au inceput pe 15 august 2013, termen limita fiind 15 octombrie 2013.

A doua perioada de stagii incepe pe 1 Octombrie 2014, pentru care inscrierile se vor desfasura intre 15 martie 2014 si 15 mai 2014.

Stagiile Robert Schuman includ stagiile cu optiunea generala, unde aplicantii trebuie sa prezinte redactarea unei lucrari scrise, substantiale, in cadrul studiilor universitare sau pentru o publicatie stiintifica, si stagiile Robert Schuman cu optiunea jurnalism.

Stagii de practica in cadrul Comisiei Europene

Comisia Europeana ofera tinerilor absolventi universitari stagii pe o durata de cinci luni care au loc la Bruxelles sau Luxembourg.

In aceasta perioada, se fac inscrieri pentru stagiile cu data de incepere 1 martie 2014.

Termenul pentru depunerea cererilor este 30 august.

Stagiarul va avea aproximativ aceleasi sarcini ca functionarii „administratori” la inceput de cariera, cum ar fi compilarea de informatii si documentatie, organizarea unor grupuri de lucru, forumuri, audieri publice si reuniuni, pregatirea de rapoarte si raspunsuri la intrebari sau participarea la intalniri de grup.

Stagii de practica in cadrul Ombudsmanul European

Ombudsmanul European ofera stagii de doua ori pe an, in special absolventilor de drept. Stagiile au loc fie la Strasbourg, fie la Bruxelles, in functie de nevoile biroului.

In aceasta perioada se fac inscrieri pentru stagiile cu data de incepere 1 ianuarie 2014, iar termenul limita de inscriere este 31 august 2013.

Aceste stagii au o durata minima de patru luni care poate fi extinsa pana la maxim 12 luni, la alegerea Obdusmanului.

Stagiarii din cadrul biroului Ombudsmanului trebuie sa cunoasca foarte bine limba engleza.

Sursa: Yahoo! News

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau