Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Birou notarial amendat din cauza nerespectarii obligatiilor privind confidentialitatea datelor cu caracter personal

Presedintele Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a dispus aplicarea unei amenzi contraventionale in cuantum de 20.000 lei  Biroului Notarului Public P.O.O, pentru incalcarea obligatiilor acestuia de aplicare a masurilor de securitate si de pastrare a confidentialitatii prelucrarilor de date cu caracter personal, informeaza ANSPDCP.

Aceasta fapta constituie contraventia de „neindeplinire a obligatiilor privind confidentialitatea si aplicarea masurilor de securitate”, prevazuta de art. 33 din Legea nr. 677/2001.

In investigatia realizata s-a constatat ca biroul notarial nu a adoptat suficiente masuri de securitate si confidentialitate pentru a asigura protectia datelor personale ale clientilor, angajatilor si colaboratorilor sai (inclusiv categorii de date cu caracter special) impotriva dezvaluirii si a accesului neautorizat, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala, ceea ce a condus la dezvaluirea pe Internet a datelor cu caracter personal ale acestora, cu incalcarea dispozitiilor art. 19 si art. 20 din Legea nr. 677/2001.

Potrivit legii, orice operator este obligat sa aplice masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, in special daca prelucrarea respectiva comporta transmisii de date in cadrul unei retele, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala.

In considerarea riscurilor asupra vietii private a unui numar semnificativ de persoane, ANSPDCP a dispus, de asemenea, ca operatorul sanctionat sa intocmeasca o politica de securitate privind cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal si sa instruiasca personalul propriu in legatura cu masurile de securitate adoptate.

 

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PeliFilip a oferit consultanta cu privire la fuziunea companiilor ce detin doua centre comerciale din Bucuresti

Casa de avocatura PeliFilip a oferit consultanta juridica grupului Anchor in proiectul de fuziune a companiilor din cadrul acestuia, care detin si opereaza Bucuresti Mall si Plaza Mall. Procesul a fost gandit ca o fuziune prin absorbtie, in care intregul patrimoniu Plaza Mall a fost transferat catre...

( 0 http://pro-legal.ro/pelifilip-a-oferit-consultanta-cu-privire-la-fuziunea-companiilor-ce-detin-doua-centre-comerciale-din-bucuresti/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau