Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Avocatii parlamentari vor putea sa pledeze in procese impotriva Statului, daca plenul Camerei Deputatilor va aproba un proiect de lege avizat marti de catre Comisia Juridica

Marti, 16 aprilie 2013, Comisia juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor a avizat Proiectul de lege PLx 433/2009 privind modificarea si  completarea art.82¹ din Legea nr.161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru  asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Prin Proiectul de lege, mentionat mai sus, se doreste eliminarea dispozitiilor prevazute in prezent de art. 82 indice 1 din Legea nr. 161/2003 ce interzic parlamentarilo, care detin in acelasi timp si calitatea de avocati, sa pledeze in cauze civile si comerciale impotriva Statului, a autoritatilor sau institutiilor publice, a companiilor nationale ori a societatilor nationale.

Proiectul de lege PLx 433/2009 a fost initiat in anul 2009 de mai multi parlamentari PDL (Albu Gheorghe, Boldea Mihail, Calian Petru, Chirila Constantin, Giurgiu Mircia, Sandru Mihaela Ioana, Tabara Valeriu si Vladu Iulian) si a fost adoptat de catre Parlament in acelasi an, insa Presedintele Romaniei a refuzat promulgarea acestuia si a intors proiectul in Parlament pentru reexaminare.

De atunci, din 2009, legea s-a blocat la Parlament pana marti, 16 aprilie 2013, cand a fost adoptata de catre deputatii din Comisia juridica. In masura in care raportul Comisiei juridice va fi adoptat si de plenul Camerei, presedintele Traian Basescu va fi obligat sa promulge legea cu modificarile propuse si astfel, parlamentarii avocati vor avea unda verde sa pledeze impotriva statului.

Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO CAPITAL Restructuring desemnata administrator judiciar al PRESCON BV

Societatea de practicieni in insolventa PRO CAPITAL Restructuring a fost desemnata in calitate de administrator judiciar al societatii brasovene PRESCON BV S.A., o importanta societate din domeniul constructiilor. PRESCON BV S.A. este una dintre primele companii din grupul PRESCON, cea in jurul careia...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-capital-restructuring-desemnata-administrator-judiciar-al-prescon-bv/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau