Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) a incheiat cu Ministerul Sanatatii un protocol prin care acesta din urma s-a obligat sa plateasca in cursul anului 2013 doua treimi din datoriile restante, respectiv 3,5 miliarde de lei, iar in 2014 restul pana la 4,5 miliarde de lei, informeaza Mediafax.
“Ieri (miercuri, n.r.) am semnat un protocol cu Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente(ARPIM), astfel incat in contractul cadru sa putem veni cu plati esalonate. Astfel, in 2013 vom face esalonarea platilor facturilor care se vor emite dupa 1 aprilie 2013 cu pana la 180 plus 30 de zile. De la 1 ianuarie 2014 pana la 30 iunie 2014, esalonarea sa se faca la 90 plus 30 de zile, iar de la 1 iulie 2014 la 31 decembrie 2014 esalonarea sa se faca la 60 plus 30 de zile“, a spus ministrul Eugen Nicolaescu la conferinta MEDIAFAX Talks about Health Reform, cu tema “Reforma in sanatate 2013-2014”.
Ministrul a subliniat insa ca trebuie blocata efectuarea de arierate in continuare, pentru ca altfel sistemul sanitar va ramane in continuare cu datorii. Nicolaescu a precizat ca de aceea a fost introdus proiectul ca managerii de spitale care trei luni inregistreaza arierate sa isi piarda postul.
“Trebuie sa gasim si solutii. Nu intamplator am introdus in relatia cu FMI ca acei manageri de spitale care inregistreaza arierate trei luni vor fi schimbati din functie“, a explicat ministrul Sanatatii.
Eugen Nicolaescu a mai spus ca, luand ca model protocolul cu ARPIM, a discutat incheierea unor acte similare si cu Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania, dar si cu Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania.
Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) a fost infiintata in anul 1995 la initiativa a cinci companii farmaceutice internationale, pentru a facilita accesul pacientilor romani la progresele industriei farmaceutice in materie de cercetare si dezvoltare de noi tratamente.
Astazi ARPIM este organizatia care sustine obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internationale producatoare de medicamente inovatoare, prezente in Romania. Acestea realizeaza impreuna 70% din volumul de afaceri al industriei farmaceutice romanesti.
Incepand cu anul 2004, ARPIM este afiliata la Federatia Europeana a Industriilor si Asociatiilor Farmaceutice (EFPIA – European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations), organizatia reprezentativa a industriei farmaceutice din Europa. Membrii sai sunt asociatiile nationale ale industriei farmaceutice din 31 de tari care reunesc, la randul lor 38 de companii farmaceutice de prestigiu. Cele mai multe companii membre ale EFPIA sunt prezente si in Romania.
Copyright © Pro-Legal.ro 2012-2025. Toate drepturile rezervate.
As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...
( 0Prin recursurile in interesul legii promovate in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-a aratat ca nu exista un punct de vedere unitar in...
( 0Pe data de 6 martie 2018 a avut loc la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti festivitatea de absolvire a cursului „Bazele dreptului...
( 0