Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Angajatorii care nu angajeaza persoane cu handicap vor datora o contributie dubla

Angajatorii care nu angajeaza persoane cu handicap vor datora o contributie dubla

Potrivit Legii nr. 448/2006 privind protectia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, angajatorii care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.

Pana acum, in cazul neindeplinirii de catre angajatori a obligatiei de a angaja persoane cu handicap, acestia trebuiau  fie (i) sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentând 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap, fie (ii) sa achizitioneze produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate in unitatile protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat.

Prin Ordonanta de Urgenta nr. 60/04.08.2017 au fost modificate prevederile Legii nr. 448/2006, stabilindu-se dublarea sumei datorate catre bugetul de stat de catre angajatorii care nu angajeaza persoane cu handicap. Totodata, prin aceeasi ordonanta s-a eliminat posibilitatea de a evita plata respectivei sume catre bugetul de stat prin achizitionarea de produse sau servicii de la unitati protejate.

Conform dispozitiilor ordonantei, noile modificari vor intra in vigoare incepand cu data de 01.09.2017. Cu toate acestea, din informatiile recente obtinute de la Parlament, se pare ca in Comisa pentru buget a Parlamentului s-a propus amanarea intrarii in vigoare a acestor modificari pâna la 1 aprilie 2018.

Autor: Av. Iulian Iosif

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

Maravela|Asociatii, partenerul roman al primei GC Powerlist din CEE a The Legal 500

Maravela|Asociatii este partenerul roman al GC Powerlist pentru Europa Centrala si de Est, compilatie a The Legal 500 ce cuprinde cei mai influenti si inovatori General Counsels din regiune. In urma nominalizarii si evaluarii din partea cercetatorilor The Legal 500, cei mai importanti General Counsel...

( 0 http://pro-legal.ro/maravelaasociatii-partenerul-roman-al-primei-gc-powerlist-din-cee-a-the-legal-500/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau