Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Angajari si concedieri la nivel de top management

Firma de avocatura Wolf Theiss in colaborare cu EY Romania a organizat seminarul „Angajari si concedieri la nivel de Top Management”. Speakeri in cadrul evenimentului au fost Ileana Glodeanu (partener Wolf Theiss), Luminita Gheorghe (avocat colaborator Wolf Theiss) si Inga Tigai (tax manager EY Romania).

Evenimentul, gazduit de Wolf Theiss, s-a bucurat de un numar considerabil de participanti din domeniul juridic si resurse umane HR, reprezentanti ai unor companii de prestigiu care activeaza pe piata din Romania, precum si manageri de top.

Temele de discutie s-au concentrat asupra numirii și revocarii managementului atat din perspectiva legii societatilor comerciale si Codului Civil, cat si din perspectiva dreptului muncii. Participantilor le-au fost oferite solutii practice vis-a-vis de aspectele juridice si fiscale aferente numirii, remunerarii si revocarii managementului.

Tema abordata in cadrul seminarului se bucura de dinamism in perioadele de recesiune, dar mai ales in perioadele de crestere economica. In contextul in care Romania incepe sa castige cursa atractivitatii nationale (a fost plasata anul trecut pe locul 6 in Europa in functie de numarul de joburi nou create conform Studiului EY European Attractiveness Survey 2015), suntem foarte activi in zona de top management.

Atentia noastra este permanent centrata asupra implicatiilor legale ale numirii, incheierii de contracte de administrare, mandat, management, munca etc. pentru administratori si directori, respectiv incetarii acestor contracte. Avem o practica bogata in zona de corporate si dreptul muncii si am impartasit cu audienta noastra o serie de experiente, care mai de care mai interesante si inedite. ” a declarat Ileana Glodeanu, Partener Corporate/M&A Wolf Theiss.

Luminita Gheorghe, avocat colaborator Corporate/M&A Wolf Theiss, a precizat: “Desi dreptul muncii nu ar trebui sa fie din punct de vedere strict juridic teritoriul de predilectie pentru discutiile legate de relatiile dintre societati si membrii managementului lor, dialogul avut cu clientii nostri si cei ai EY Romania a dovedit inca o data ca dreptul muncii isi mentine influenta asupra relatiilor contractuale existente intre membrii top management si societatile pe care acestia le administreaza”.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

Maravela|Asociatii, partenerul roman al primei GC Powerlist din CEE a The Legal 500

Maravela|Asociatii este partenerul roman al GC Powerlist pentru Europa Centrala si de Est, compilatie a The Legal 500 ce cuprinde cei mai influenti si inovatori General Counsels din regiune. In urma nominalizarii si evaluarii din partea cercetatorilor The Legal 500, cei mai importanti General Counsel...

( 0 http://pro-legal.ro/maravelaasociatii-partenerul-roman-al-primei-gc-powerlist-din-cee-a-the-legal-500/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau