Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

ANAF lanseaza un serviciu inedit si foarte util pentru contribuabili: transmiterea de date prin SMS

Incepand de astazi, 30 aprilie 2013, persoanele care doresc sa stie unele informatii despre o societate, le pot afla prin intermediul unui serviciu simplificat si mult mai rapid lansat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) – Serviciul “Acces date prin SMS“. Acesta este un serviciu dezvoltat de mai multa vreme de ANAF, impreuna cu Serviciului de Telecomunicatii Speciale, insa abia de astazi a fost efectiv implementat si a devenit functional.

Cum functioneaza acest serviciu: persoana interesata va trimite un SMS cu codul de identificare fiscala al societatii “investigate”, la numarul 1300, din oricare din retelele de telefonie mobila Orange sau Vodafone. In urma acestui SMS, ANAF va raspunde solicitantului tot prin SMS, comunicandu-i urmatoarele date:

  • codul de identificare fiscala; denumirea agentului economic
  • daca este inregistrat/neinregistrat in scopuri de taxa pe valoare adaugata (exemplu: TVA Da/Nu)
  • starea de inactivitate fiscala a agentului economic (exemplu: Inactiv Fiscal Da/Nu)
  • aplicarea sistemului de taxa pe valoare adaugata la incasare (exemplu: TVA Incasare Da/Nu) şi
  • un cod de siguranta stabilit de ANAF

Deci practic, singurele date care vor putea fi aflate prin serviciul rapid “Acces date prin SMS” sunt cele mentionate mai sus; alte date suplimentare pe care contribuabilii vor sa le afle in legatura cu o firma vor putea fi aflate prin alte mijloace de informare. De asemenea, informatii publice gratuite despre firme, cu privire la cifra de afaceri, profitul, valoarea activelor, valoarea datoriilor, numarul mediu de salariati, datele de identificare sau alte informatii utile, puteti afla accesand casuta Ministerul Finantelor din Centrul de Informare al Pro-Legal.

Procedura privind acest serviciu prin SMS a fost aprobata prin Ordinul presedintelui ANAF nr. 504/2013.

Potrivit unui comunicat ANAF, “Costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte este in sarcina contribuabililor care solicita informatiile. Tariful pentru un astfel de serviciu se stabileste si se percepe de catre operatorii de telefonie mobila. Costul nu este perceput de catre Agenţia Naţionala de Administrare Fiscala”. De asemenea, ANAF mentioneaza ca desi pentru inceput, serviciul “Acces date prin SMS” va fi disponibil doar in retelele de telefonie mobila Orange si Vodafone, in perioada urmatoare, acesta va putea fi utilizat si in alte retele.

Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau