Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

…afli daca o firma este in insolventa

Deschiderea procedurii insolventei cu privire la o firma poate avea un impact deosebit asupra tuturor celor care au relatii comerciale cu aceasta (ex: pierderea sumelor avansate catre respectiva firma, denuntarea imediata a contractelor existente, nelivrarea/intarzierea la livrare a marfii etc.).

Avand in vedere ca, din cauza crizei economice, tot mai multe firme risca sa intre in insolventa, in cazul in care vreti sa incheiati un contract cu o firma si, in special, in cazul in care intentionati sa virati un avans catre aceasta, ar fi bine sa va asigurati, mai intai, ca respectiva firma nu este in insolventa, folosind urmatoarele surse de informare:

I.            Surse neoficiale

Daca este vorba despre o firma cunoscuta, vestea cu privire la deschiderea procedurii insolventei circula de regula foarte repede prin presa. Prin urmare, verificarea poate incepe printr-o simpla cautare pe Internet cu privire la numele firmei si cuvantul insolventa.

Spre exemplu, daca vom cauta pe Google dupa expresia „insolventa Flanco” vom gasi imediat foarte multe articole privind procedura insolventei deschisa cu privire la aceasta firma cunoscuta.

II.          Surse oficiale

Avand in vedere ca informatiile postate pe Internet sau obtinute din alte surse neoficiale pot fi incorecte/incomplete, este foarte recomandabil sa verificati intotdeauna aceste informatii, folosind sursele oficiale, mentionate mai jos.

De asemenea, in cazul in care firma cu care doriti sa incheiati contractul nu este foarte cunoscuta, este foarte posibil sa nu obtineti nicio informatie relevanta din sursele neoficiale. Prin urmare, si in acest caz este recomandabil sa folositi urmatoarele surse oficiale de informatii cu privire la procedurile de insolventa:

a)          Portalul Instantelor de Judecata

Si

b)          Buletinul Procedurilor de Insolventa

 

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

LILIANA TOMA a spus: Februarie 17th, 2015 at 4:55 pm

Doresc sa aflu firmele care sunt in insolventa

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

New regulations on antitrust damages actions in Romania

The long-awaited Antitrust Damages Directive, which all Member States should have implemented in their legal systems by 27 December 2016, has finally been transposed into Romanian legislation by the Emergency Government Ordinance No. 39/2017 ("EGO"), in force as of 8 June 2017. Damage claims for competition...

( 0 http://pro-legal.ro/new-regulations-on-antitrust-damages-actions-in-romania/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau