Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

…afli daca a fost incheiat un contract colectiv de munca intr-un anumit sector de activitate

Vrei sa stii daca exista un contract colectiv de munca intr-un anumit sector de activitate? Uite ce variante ai pentru a afla o astfel de informatie:

1.       Verifica informatia in Monitorul Oficial

O astfel de verificare in Monitorul Oficial se poate face in mai multe moduri, in functie de instrumentele/resursele pe care le ai la dispozitie; astfel:

a)    daca ai un abonament la Monitorul Oficial (partea a V-a) sau ai un program legislativ cu actualizare la zi, poti verifica cu usurinta informatia cautand in acestea

b)   daca nu ai un astfel de abonament, poti merge pana la Monitorul Oficial (adresa pentru relatii cu publicul este: Sos. Panduri nr. 1, bl. P33, parter, sector 5, Bucuresti; vezi harta cum sa ajungi pana acolo) sau poti suna la nr. de tel. pentru informatii 021.401.00.71

 atentieAtentie: Verificarea unei astfel de informatii in Monitorul Oficial ar trebui, in mod normal, sa fie cea mai sigura si riguroasa modalitate. Insa, in acest domeniu, trebuie sa stii ca, desi legea prevede o obligatie explicita de publicare a contractelor colective de munca in Monitor, totusi legea nu prevede si o sanctiune pentru situatia nepublicarii lor; astfel ca, in practica, de multe ori se intampla sa se fi incheiat un contract colectiv de munca, dar acesta sa nu fi fost publicat in Monitor, ci doar inregistrat la Ministerul Muncii. Este cu atat mai important de cunoscut faptul ca un astfel de contract a fost inregistrat la Ministerul Muncii, chiar daca nu si publicat in Monitorul Oficial, intrucat un contract colectiv de munca devine valabil din momentul inregistrarii lui la Minister, si nu din momentul publicarii sale in Monitor.

2.      Verifica informatia la Ministerul Muncii

Din motivele aratate mai sus, chiar daca in Monitorul Oficial nu a fost publicat un contract colectiv de munca in sectorul de activitate care te intereseaza, este foarte indicat sa verifici existenta unui astfel de contract si la Ministerul Muncii. Pentru aceasta, ai urmatoarele posibilitati:

a)    suni la Ministerul Muncii, chiar la departamentul care se ocupa cu inregistrarea contractelor colective de munca (tel. este: 021.315.42.37)

b)    mergi pana la Ministerul Muncii (adresa este str. Dem.I.Dobrescu nr.2-4 sectorul 1 Bucureşti; vezi harta cum sa ajungi pana acolo)

c)    trimiti o adresa scrisa la Ministerul Muncii in care soliciti sa ti se comunice informatia de care ai nevoie (raspunsul la o astfel de adresa ar trebui sa iti fie dat in 30 de zile)

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau